Insamlingen Jul i Sinnet överskred målen

Finlands Röda Kors och Mannerheims barnskyddsförbund kunde dela ut hela 4 000 fler presentkort än planerat. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Finlands Röda Kors och Mannerheims barnskyddsförbund kunde dela ut fler matpresentkort än planerat.

Insamlingen Jul i Sinnet överskred målen, skriver Mannerheims barnskyddsförbund i ett pressmeddelande.

Målet var att samla ihop 21 000 presentkort för matinköp till barnfamiljer med ekonomiska svårigheter. Men Finlands Röda Kors och Mannerheims barnskyddsförbund kunde dela ut hela 4 000 fler presentkort än planerat.

"På grund av coronakrisen behöver fler familjer hjälp i år. Därför är det fint att vi kunde bidra till julstämningen i så här många familjer. De som fått ett kort berättar att gåvan väcker tacksamhet och glädje hos dem. Att vi kunde överskrida målet väckte samma känslor också hos arrangörerna", säger Kristiina Kumpula, generalsekreterare vid Finlands Röda Kors, i pressmeddelandet.

Insamlingen började den 19 november och slutade på julafton. Mannerheims barnskyddsförbund och Finlands Röda Kors har ordnat insamlingen i samarbete med Yle över tjugo gånger. Som partner i insamlingen medverkar Lidl, S-gruppen och Kesko.

Intäkterna doneras som matpresentkort värda 50 euro till mindre bemedlade familjer i Finland. Arrangörerna riktar ett tack till alla som bidragit till insamlingen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning