Inomhus-VM i friidrott skjuts upp – igen

De finländska häckstjärnorna Reetta Hurske, Annimari Korte och Nooralotta Neziri får inte möjlighet att tävla i inomhus-VM nästa år eftersom det flyttats. Arkivbild. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Inomhus-VM i friidrott i Nanjing i Kina sköts upp ett år, till mars nästa år. Nu har det skjutits upp ytterligare och ska genomföras i mars 2023.

"Det finns fortfarande en osäkerhet kring statusen på covid-19-pandemin i början av 2021. För säkerheten för våra aktiva och andra deltagare måste vi överväga riskerna med att samla en stor grupp människor i ett evenemang i den här pandemisituationen", skriver Internationella friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Eftersom inomhussäsongen tar slut i mars, finns ingen möjlighet att senarelägga tävlingen 2021. I stället får Nanjing arrangera tävlingen 2023, ett år efter att det redan planerade mästerskapet i Belgrad i Serbien har genomförts. Normalt genomförs inne-VM vartannat år.

Inomhus-VM var ett av de första internationella idrottsevenemangen i år att påverkas av coronapandemin då det flyttades från mars i år.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning