Ingo: Sipiläs regering borde ge upp

Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo anser att riksdagen borde ha fått rösta om regeringens förtroende.Bild: SPT/Ari Sundberg

Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo anser att förtida val är det enda rätta i det här läget. Han är bekymrad över regeringens brist på handlingskraft.

Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo är bekymrad över regeringens oförmåga att i god tid fatta nödvändiga beslut samt över regeringens nollresultat de senaste tre åren.

I tisdags meddelade regeringen att den skjuter upp social- och hälsovårdsreformen med ett år samt att man flyttar landskapsvalet till maj 2019. Som orsak angavs att social- och hälsovårdsutskottet behöver mer tid att kommentera lagförslaget.

– Till slut valde Sipilä att lyssna på grundlagsutskottet, social- och hälsovårdsutskottet samt oppositionen. Det har redan länge varit klart att regeringens tidtabell för att införa reformen inte håller. Statsministerns arrogans det senaste halvåret har genomsyrat alla uttalanden regeringen har gjort, säger Ingo i ett pressmeddelande.

Sipilä talade också om att låta regeringens förtroende prövas men drog sedan tillbaka påståendet. Ingo anser att riksdagen gott och väl hade kunnat rösta om regeringens förtroende.

– Finland har fått tre förlorade år med regeringen Sipilä som inte lyckats genomföra de reformer som de för tre år sedan lovade folket. I det här läget vore ett förtida val i höst det enda rätta om regeringen på riktigt inte vill fortsätta slösa skattebetalarnas pengar på en ogenomförbar reform, nu borde man kasta in handduken, säger Ingo.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33