Inget vatten i Venedig - Inget O sole mio

Båtmänniskorna har det tufft i Venedig för närvarande. Bild: ANDREA MEROLA

Vattennivån är den lägsta på tio år i Venedig. Oerhört tråkiga nyheter för en stad som är beroende av sina kanaler och turister.

Enligt italienska nyhetsbyrån Ansa är vattennivån 66 centimeter under det normala. Något som lett till att vissa kanaler förvandlats till leriga diken. Gondoler och motorbåtar tvingas nu i rätt hög grad söka alternativa rutter då många av de mindre och grundare kanalerna är obrukbara.

Det låga vattnet innebär en säkerhetsrisk för stadens invånare då också utryckningsfordon har svårt att ta sig fram. Den viktigaste vattenleden, Canal Grande, går ändå att trafikera. Utan den skulle staden lamslås mer eller mindre helt.

Staden besöks av 12 miljoner turister årligen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning