Inget världsrekord för besviken Warholm

Karsten Warholm får fortsätta jaga världsrekordet på 400 meter häck. Bild: Michal Cizek/Lehtikuva

Karsten Warholm får vänta ytterligare på att sätta nytt världsrekord på 400 meter häck.

Norrmannen som tidigare under sommaren sprang på 46.87 på Stockholms stadion – nio hundradelar från Kevin Youngs 28 år gamla världsrekord från OS i Barcelona – var påtagligt laddad inför startskottet i tjeckiska Ostrava.

Men 24-åringen fick inte till loppet som han hade tänkt sig. Warholm vann visserligen överlägset, men tittade efter loppet med besviken min mot klockan som stannade på 47,62.

Warholm har varit ytterst nära att slå Kevin Youngs notering från 1992 ett flertal gånger men har nu bara två chanser kvar att bräcka amerikanens tid den här säsongen. Detta på Diamond League-tävlingen i Rom den 17 september och på norska mästerskapen.

Ståhl vann igen

Tredje diskustävlingen på fyra dagar.

Då vann Daniel Ståhl ännu en gång – och fick sällskap av Simon Pettersson högst upp på resultatlistan.

Vinst i Finnkampen i Tammerfors i lördags, seger i polska Chorzow i söndags – och nu bäst igen i tisdagens Continental Tour-tävling i Tjeckien.

Det blev inget 70-meterskast den här gången heller för Daniel Ståhl, men väl en ny förstaplats för den 28-årige världsettan.

Utan att få till den där riktiga fullträffen visade Ståhl ändå att formen är god med tre kast över 66 meter. Den bästa noteringen kom i den tredje omgången då han skickade iväg diskusen 66,42 meter.

Närmast att hota världsmästaren från förra årets mästerskap i Qatar? Simon Pettersson som har kastat åttonde längst i världen i år. Med ett enda godkänt kast noterades 26-åringen för 65,90 som alltså räckte till en andraplats.

I Dessau sprang Lotta Harala korta häcken på 13,19, en hundradel över sitt personbästa.

Sara Kuivisto klockades för 2.03,57 på 800 meter.

Johannes Vetter, som senast kastade över 97 meter, fick nöja sig med 86,17 denna gång.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning