Inget ont blod mellan Koljonen och Tamminen

Landslagsveteranen Miro Koljonen. Bild: Thomas Sundström

För ungefär en och en halv månad sedan skedde FM-ligasäsongens fulaste incident då landslagets målfarliga stjärna Teemu Tamminen sänkte landslagskaptenen Miro Koljonen med en armbåge i ansiktet. Enligt de inblandade är läget lugnt nu.

Toppmötet mellan HC West och Cocks i februari fick en ful vändning då Cocksstjärnan Teemu Tamminen sänkte sin landslagskollega Miro Koljonen med en armbåge i ansiktet.

Ligans disciplinutskott gav Tamminen en tre matcher lång avstängning.

Tamminen och Koljonen hör till landslagets största profiler. Chefstränare Kaj Kekki är förtegen om hur han behandlat incidenten.

– Jag vill inte kommentera det, lyder hans svar.

Men enligt de inblandade spelarna påverkar incidenten inte stämningen i landslaget.

– Vi träffades genast första kvällen på det förberedande lägret och hälsade med en high five. Incidenten är redan en gammal grej, säger Tamminen.

– Hoppas vi möts i FM-finalerna så kan vi braka ihop igen, fortsätter Tamminen med ett skratt.

Koljonen skrattar till då han hör Tamminens skämtsamma kommentar och också han menar att incidenten är glömd.

– Vi gjorde ingen större grej av det hela. Vi lät disciplinnämnden utreda fallet. Jag hyser inte agg mot honom. Ibland händer det sådana grejer ute på planen, säger Koljonen.

Herrlandslaget laddar upp inför dubbelmötet mot Luxemburg i det pågående EM-kvalets playoff inför det fortsatta kvalet. Finland möter Luxemburg borta på torsdag medan matchparet avgörs i Karis på lördag med start klockan 16.00

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning