Inget nervgift i de nya Salisbury-fallen

Ett område i Salisbury, Storbritannien, spärrades av under söndagen som en försiktighetsåtgärd efter att två personer plötsligt blivit sjuka. Bild: TT/AP/Jonathan Brady

De två personer som insjuknade på söndagen efter att ha ätit på en restaurang i Salisbury utsattes inte för nervgiftet Novitjok.

– Vi kan nu bekräfta att det inte finns något som tyder på att Novitjok använts, säger polisens presstalesperson enligt Sky News.

I ett uttalande från polisen i Wiltshire meddelas det att det inte finns något som tyder på att händelsen har något att göra med förgiftningen av ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia på samma ort tidigare i år.

Sedan mordförsöket på Skripal i mars är polisen extra uppmärksam på plötsliga sjukdomsfall, och ett område i Salisbury spärrades av under söndagen som en extra försiktighetsåtgärd.

Enligt källor till Sky News ska en av de två som blivit sjuka vara rysk medborgare.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46