Ingen större framgång för kändisar i huvudstadsregionen

Bland de kändisar i Helsingfors och Nylands valkrets som siktade på riksdagen blev det grönt ljus för en välkänd skådespelare och naturvän.

Pirkka-Pekka Petelius är ny riksdagsledamot för De gröna i Nyland. Den 65-åriga skådespelaren, komikern och fågelskådaren Petelius ville med i rikspolitiken främst för att han är orolig för klimatförändringen. Partikamraten Katariina Souri, författare, konstnär och före detta Playboy-modell, kom däremot inte in.

SFP i Nyland hade nominerat företagaren och före detta modellen Janina Fry och tidigare proffshockeyspelaren Sean Bergenheim, men ingendera kom in i riksdagen.

Janina Fry. Bild: Benjamin Ilmoni

Kvar på stranden blev även Tarja Smura, Miss Finland årsmodell 1993 och Centerns kandidat i Nyland.

Liike Nyts grundare, affärsmannen Harry "Hjallis" Harkimo, uppställd i Nylands valkrets, får fortsätta arbeta i Granitborgen medan hans son Joel Harkimo inte kom in.

I Helsingfors valkrets siktade komikern Lotta Backlund, som tidigare arbetat som borgmästare Jan Vapaavuoris assistent, på en plats för Samlingspartiet men kom inte in.

Vilma och Sean Bergenheim. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Tarja Smura. Bild: Mitja Kortepuro

Liike Nyts ordförande Harry Harkimo och kandidaten (även tillika sonen) Joel Harkimo. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Lotta Backlund tillsammans med Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54