Ingen sommarteater på Sveaborg i år

I fjol visades Ryhmäteatteris uppsättning av Agatha Christies Mordet på Orientexpressen med bland andra Kristo Salminen, Johanna Kokko och Toni Wahlström i rollerna. Bild: Mitro Härkönen/Pressbild

Ryhmäteatteri ställer in sin traditionella sommarpremiär på Sveaborg.

Dramatiseringen av Frank McCourts succéroman Ängeln på sjunde trappsteget skjuts upp till sommaren 2021, uppger teatern i ett pressmeddelande.

"Det är omöjligt att förverkliga repetitionerna inom den planerade tidsramen och det finns heller inget säkert svar om när epidemin är över i Finland", skriver man i pressmeddelandet.

Det rör sig om en musikteaterföreställning som bygger på den irländsk-amerikanske författarens romandebut från 1996. En live-orkester leds av musikern Matti Kallio, expert på irländsk folkmusik. För regin står Johanna Freundlich.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning