Ingen Saltkråkan på Finns i sommar

Finns sommarteater visade en uppdaterad musikalversion av Pelle Svanslös 2017. Bild: Pressbild

Finns sommarteater ställer in sommarens pjäsen Vi på Saltkråkan. Premiären var inplanerad till början av juni. Styrelsen för Esbobygdens ungdomsförbund (EBUF), som driver Finns sommarteater, beslöts även att pjäsen inte heller spelas vid ett senare tillfälle i år, då det råder så stor osäkerhet kring publikevenemang och när sådana tryggt kan ordnas igen på grund av coronaviruset.

Det är inte uteslutet att teaterensemblen återkommer till pjäsen Vi på Saltkråkan inför sommaren 2021, men det beslutet fattas senare.

Finns sommarteater i Esbo grundades 1973, då under namnet Glims sommarteater. Den är en av de större svenskspråkiga sommarteatrarna i Nyland och engagerar barn, unga och vuxna från hela landskapet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning