Ingen rusning i tågen från norr

Det är till och med lugnare än en normal fredagsmorgon vid åtta-tiden på Dickursby station.– Jag hade väntat mig mycket mera folk, säger Nina Fröjdal som väntar på tåget på Helsingfors.

På Dickursby station finns gott om VR:s konduktörer som varit beredda på att styra folk till rätta tåg och tåg med lite mera plats om det hade strulat till sig. Men fredagsmorgonen är lugn, det finns gott om sittplats i de flesta lokaltåg, åtminstone ännu i Dickursby. Konduktörerna vittnar om att deras insats inte behövts utöver det normala.

Nina Fröjdal väntar på tåget till Helsingfors och konstaterar att hon kommer att komma för sent till sitt jobb på personalresturangen i Sörnäs. Normalt kan hon åka buss nästan från dörr till dörr.

– Tåget fungerar bra, det är promenaden från centrum till Sörnäs som kommer att ta tid. Men min chef är medveten om läget, säger Fröjdal.

Nina Fröjdal hade väntat sig en betydligt större rusning på tågen från Dickursby mot Helsingfors. Bild: Katarina Koivisto

En del av bussarna i Vandas lokaltrafik körde också under morgonen, men det var i huvudsak bara bussarna till Pejas sjukhus som var schemalagda. De flesta av morgonens bussar körde tomma.

Inte heller vid taxistolpen var det någon kö. Taxin kom och körde i väg i en strid ström och chaufförerna konstaterar att de inte behövt vänta särskilt länge på nya kunder. Men ingen rusning heller, inte efter åtta, konstaterar de.

Taxibilarna hade kunder hela tiden, men ingen behövde vänta särskilt länge på en bil. Bild: Katarina Koivisto

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03