Ingen rädder för vargen i Haninge

Bild: Roni Rekomaa

Svartbäcksskolan i Haninge fick besök av en varg förra fredagen. Vargens stråk går förbi skolan och en förälder och en lärare fick skrämma bort den och länsstyrelsens rovdjurspersonal kallades dit, skriver tidningen Mitt i.

Enligt Mitt i ställer skolan nu in utflykter till Tyresta by på grund av vargen som håller till i området, men till P4 Stockholm säger skolans rektor, Susanne Dybeck, att uppgifterna inte stämmer.

– Vi har inte ställt in massa utflykter, det ligger inte i vårt årshjul just nu.

Enligt Arne Söderberg på länsstyrelsen har de som mött vargen rapporterat att djuret mest verkat nyfiket. Samtidigt anser han att det inte går att förutse vad som kan hända vid pressade situationer.

– Jag har förstått att på flera skolor har man ökat vuxennärvaron på rasten och det kan ju vara ett sätt att få folk att vara mindre oroliga – föräldrar och liknande, säger Arne Söderberg.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46