Ingen polisutredning mot riksdagens generalsekreterare

Helsingforspolisen meddelar att det inte finns några misstankar om brott inom riksdagens administration. Bild: Laura Ukkonen/Lehtikuva

Polisen är nu klar med sina preliminära utredningar om arbetsplatstvisten inom rikdagens administration och slår fast att fallet inte föranleder några åtgärder från polisens sida.

Helsingforspolisen har utrett en arbetsplatstvist inom riksdagens administration efter att en tidigare personalchef sade upp sig som följd av gräl på jobbet. Den tidigare personalchefen gjorde en polisanmälan om arbetsplatsmobbning och polisen utredde om riksdagens generalsekreterare Maija-Leena Paavola hade gjort sig skyldig till mobbning och underlåtelse av tjänsteplikt.

Men så var inte fallet slår polisen nu fast.

– Ingen, varken riksdagens generalsekreterare eller någon annan för den delen heller, misstänks för brott och polisen inleder därför ingen förundersökning i fallet, säger kriminalinspektör Harri Saaristola från Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Riksdagens personalchef har sagt upp sig och polisanmält chefer

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning