Ingen ledighet för norska skidstjärnan – jobbar extra på sjukhuset

Astrid Uhrenholdt Jacobsen jobbar på sjukhus i påsk. Arkivbild. Bild: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det blir ingen ledighet i påsk för den norska skidstjärnan Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 33-åringen, som studerar till läkare, kommer att jobba extra på sjukhuset.

– Jag skulle vara ledig men erbjöd mig att ta några pass på sjukhuset. Det finns inget som är viktigare för mig just nu, säger hon till Aftenposten, enligt andra norska medier.

Jacobsen har just nu sex veckors praktik på Bærums sjukhus och ska vara färdigutbildad om ett år.

– Det jag har lärt mig på Bærum är att alla är helt inställda på att hjälpa alla, oavsett om de har corona eller inte. Jag är imponerad av alla som jobbar på sjukhuset, de är så lösningsorienterade. Det är avgörande för att kunna hantera krisen som vi är i, säger hon.

Jacobsen har ännu inte bestämt sig om hon ska fortsätta ytterligare en säsong som skidåkare eller inte.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning