Ingen Frida Karlsson – då får hennes sambo chansen

Frida Karlsson får fortfarande inte tävla. Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Frida Karlssons sambo William Poromaa får chansen i världscupen.

Den svenska supertalangen Frida Karlsson får fortfarande inte tävla, men i helgen får hennes sambo William Poromaa göra sin säsongsdebut i världscupen i Nove Mesto. Vanligtvis låter Sverige inte skidjuniorer delta i världscupen före JVM.

– Vi har gjort ett undantag med William. Han har hållit en väldigt hög nivå, han är sistaårs-junior och det är den här chansen som finns. Han är absolut en av de allra mest lovande, han har presterat väldigt bra på juniornivå men har också gjort det de gånger han tävlat mot seniorer, nu senast i Skandinaviska cupen, säger landslagstränaren Mattias Nilssson i ett pressmeddelande enligt SVT.

Poromaa, 19, anses vara en av de mest lovande herrjuniorerna i Sverige. Förra säsongen fick han inte tävla i världscupen förrän efter JVM i Lahtis. Han gjorde sin debut i Falun. Inte heller Frida Karlsson fick tävla i världscupen före JVM. I år avgörs JVM dock först i månadsskiftet januari-februari. I Sveriges lag i Nove Mesto återfinns också bland annat Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Calle Halfvarsson.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning