Ingen flytt utomlands – Nico Rönnberg stannar i Cocks

Nico Rönnberg tog hem segern i skytteligan i gruppspelet i Champions League den här säsongen. Bild: FSC Media

Nico Rönnberg spelar åtminstone en säsong till i Finland.

Nico Rönnberg har skrivit på ett nytt kontrakt med Cocks. Det betyder att flytten utomlands skjuts upp med åtminstone en säsong.

Rönnberg har själv sagt att han siktar på proffsspel i en större liga. Efter att han storspelade i gruppspelet i Champions League i höstas väckte Finlands för tillfället främsta handbollsspelare internationellt intresse och Rönnberg har förhandlat med ett antal utländska klubbar under säsongen.

Rönnberg vann skytteligan i Champions Leagues gruppspel med sina 72 fullträffar. Han har lidit av skador under säsongen och bland annat missat landslagets EM-kvalmatcher. Cocks tog hem segern i Baltiska ligan och inledde semifinalerna i den inhemska ligan med en klar seger över HIFK.

I Baltiska ligans slutturnering valdes Rönnberg till turneringens bästa spelare.

Rönnberg förklarar sitt val att stanna i Cocks och Finland med flera faktorer.

– Det är svårt att hitta ett sådant paket där alla delområden skulle klaffa. Jag har familj, fru, en liten son och vänner här och det är de viktigaste sakerna i mitt liv, säger Rönnberg.

– Vi får kolla på läget igen efter kommande säsong. Min talang försvinner inte någonstans och statistiken från de internationella matcherna blir inte heller snabbt gammal. Jag hoppas det finns bra möjligheter att åka om ett år.

Under sitt troligen sista år i Finland vill 27-åringen fortsätta utvecklas och bli bättre.

– Det viktigaste är att jag vill fortsätta bygga upp spelet bättre och spela fram mina lagkamrater. Det för mitt och lagets spel framåt. Hur många mål jag själv gör har inte varit det viktigaste. Det har gjort mig till en bättre spelare, säger Rönnberg.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning