Inga pris för NHL-finlädarna

Mikael Granlund var en av de tre kandidaterna för NHL:s gentlemannapris Lady Byng Trophy, men det var Calgarys Johnny Gaudreau som tog hem pokalen i år. Bild: Bruce Bennett / AFP / Lehtikuva

Patrik Laine, Mikko Koivu och Mikael Granlund fick lämna NHL:s prisgala i Las Vegas tomhänta. Calder Trophy-priset för årets bästa rookie gick till Torontos Auston Matthews framför näsan på Winnipegs Laine.

Även Minnesotas Koivu blev utan pris då Selke Trophy för bästa defensiva anfallare gick till Bostons Patrice Bergeron. Minnesotas Granlund var kandidat till gentlemannapriset, men titeln gick till Calgarys Johnny Gaudreau.

Trots att Laine gjorde en stark säsong var det väntat att priset gick till Matthews som vann rookiespelarna poäng- och målliga.

På 82 matcher samlade Matthews poängen 40+29. Laine som spelade nio matcher färre i grundserien hade poängen 36+28. Laine fick näst flest röster till priset.

Sebastian Aho klarade sig även rätt bra och var på åttonde plats i rookieomröstningen.

Matthews var en klar segrare: han samlade 164 första val och 1 661 röster. Laine fick tre första val och 1 106 röster. Zach Werenski var trea med 711 röster.

Matthews sade sig vara överraskad över storsegern.

– Det var en stor överraskning för mig. Det är en stor ära att få priset, sade han på NHL:s webbplats.

McDavid bäst i NHL

Priset som bästa defensiva anfallare var Bergerons fjärde under karriären. Han fick 1 147 röster medan trean Koivu fick 752.

Även Granlund blev trea i sin kategori med 445 röster.

Galans mest firade spelare var Edmontons Connor Mc David som belönades med Hart Trophy, som går till NHL:s bästa spelare. McDavid, som vann grundseriens poängliga, valdes även till bästa spelare av sina kolleger.

– Det här är en verkligt speciell dag i mitt liv, sade McDavid på NHL:s webbplats.

Sidney Crosby som fick priset för bästa spelare i play-off fick nöja sin med andra plats i kampen om Hart Trophy.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46