Inga nya coronafall i Finland – 85 procent av alla smittade uppskattas ha tillfrisknat

Finlands totala testkapacitet per dag uppgår till över 13 000 coronatest. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd uppskattar att omkring 85 procent av alla coronasmittade personer i Finland redan har tillfrisknat.

På torsdagen meddelade Institutet för hälsa och välfärd inte om ett enda nytt coronafall. Det innebär att det totala antalet bekräftade fall i Finland hålls vid 6 911.

Däremot har ytterligare en person under det senaste dygnet mist livet på grund av covid-19 och Finlands sammanlagda dödsantal är nu 322.

Under den senaste tiden har antalet coronapatienter på landets sjukhus fortsatt att sjunka. Institutet meddelar att ytterligare en patient fått lämna sjukhuset, vilket innebär att det nu på landets sjukhus vårdas sammanlagt 50 coronapatienter. Av dem behöver 7 intensivvård.

Finlands totala testkapacitet per dag uppgår till över 13 000 test. Under det senaste dygnet har ändå endast 2 600 personer testats för coronaviruset.

Omkring 5 800 personer uppskattas redan ha tillfrisknat, vilket är omkring 85 procent av alla de smittade. Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning