Inga långa färjköer att vänta – "Vi kör med så stor kapacitet att jag har svårt att tro att köer bildas"

Under midsommarhelgen kör Finnferies med extra stor kapacitet för att undvika timtals långa köer. Bild: Robert Seger/SPT-Moment

Fem färjor transporterar passagerare i Åbolands skärgård denna midsommar och kapaciteten väntas räcka väl för att undvika långa köer vid färjfästet.

Färjkoncernen Finnferies säkerhets- och trafikdirektör Pasi Roos lugnar midsommarfirare som planerar att fira midsommarhelgen ute i Åbolands skärgård. De senaste åren har extra färjor satts in över midsommarhelgen, och det har lett till att timtals långa köer nu är historia.

– I fjol körde vi med samma kapacitet som i år under midsommaren och då var den allra längsta kötiden någon hamnade vänta under helgen kring en timme, säger Roos.

Normalt kör två stora färjor mellan Pargas och Nagu och en mellan Korpo och Nagu. Eftersom trafikmängden ökar rejält till midsommar, har kapaciteten höjts för hela helgen så att i stället tre färjor kör den förstnämnda rutten och två den senare nämnda.

– På onsdagskvällen blev det lite kö vid färjfästet eftersom vi då ännu inte körde med den extra kapaciteten. Nu är fem stora färjor i gång och med så stor kapacitet har jag svårt att tro att köer bildas.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning