Ingå ger baltiska barn mjuka paket

De anställda vid Ingå kommun samlade in nästan 300 kramdjur. Bild: Ingå kommun

En västnyländsk välgörenhetsgest ska bidra till att göra julen lite roligare för baltiska barn. Kommunalt anställda i Ingå har samlat ihop och skickat i väg inemot 300 kramdjur till Lettland och Litauen.

Kommunalt anställda i Ingå har samlat ihop 284 kramdjur till fattiga barn i Lettland och Litauen, uppger kommunen. Dagbarnvården i Ingå ordnade kramdjursinsamlingen i samband med Barnkonventionens dag.

Målet var att kommunens anställda skulle samla ihop 100 kramdjur lagom till Finlands hundraårsjubileum bara genom att städa i skåp och förråd. Heidi Hindersson, initiativtagare till projektet, är överväldigad av slutsaldot.

– Det här är alldeles fantastiskt fint. Ett stort tack till alla som deltagit och gjort gemensam sak med oss, säger hon.

Tom Landgärds vid välgörenhetsorganisationen Hoppets Stjärna har kört kramdjuren till Lettland och Litauen där de delas ut till barn som annars inte skulle få några julklappar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46