Inga finländare i tätkampen i nordisk kombination – "Så där skit var jag inte!"

Eero Hirvonen är inte nöjd.Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

De krångliga vindförhållandena ställde till det för Ilkka Herola och Eero Hirvonen i backmomentet i nordisk kombination.

Leevi Mutru är bästa finländare efter backmomentet i stora backen i nordisk kombination. Mutru är 19:a, en minut och 48 sekunder bakom ledaren Mario Seidl, som skrällde till med ett 132 meter långt hopp.

Ilkka Herola är 22:a (+ 1.56), Eero Hirvonen 25:a (+ 2.13) och Hannu Manninen 27:a (+2.30).

Finlands största hopp i den individuella tävlingen Herola och Hirvonen hade otur med vindförhållandena. Framför allt Hirvonen var ilsken efter sitt hopp.

– Jag litar inte på systemet, säger Hirvonen i Yles tv-intervju, och syftar på kompensationspoängen han fick efter sitt hopp.

Hirvonen menar att hans vidförhållanden i verkligheten under hoppet var mycket värre än vad kompensationspoängen visar.

– Det blåste bakifrån. Det var säkert inte mitt bästa hopp men så där skit var jag inte! Det är säkert, säger en uppenbarligen ilsken Hirvonen.

Tvåan i backmomentet, fransmannen Maxime Laheurte diskades på grund av för stor hoppdräkt. Därmed har österrikarna dubbelledning: Wilhelm Denifl startar 46 sekunder bakom Seidl. Japans Akito Watabe är trea, 54 sekunder bakom ledaren.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00