Inga åtal väcks för dödsolycka i Lojo

Bild: Kristoffer Nöjd

Åklagaren väcker inga åtal mot pappan vars två små barn omkom i en trafikolycka i Lojo i januari.

Dödsolyckan, som skördade två små barns liv i Lojo den 17 januari i år, leder inte till några åtal, meddelar åklagaren på onsdagen. En rättegång och ett straff anses vara orimliga och onödiga i fallet, som orsakat lidande och en stor förlust.

Bilen, som mannen född 1992 förde, slirade på den hala vägen över till den andra körfilen och frontalkrockade med en annan personbil. Barnen, 1 och 3 år gamla, satt i bilbarnstolar i baksätet men dog av sina skador.

Häradsåklagaren i Västnyland anser utifrån förundersökningsmaterialet att det finns en del sannolika bevis på att pappan som förde bilen gjort sig skyldig till äventyrande av trafiksäkerheten och två fall av dödsvållande. Olyckan förorsakades dock inte av fortkörning eller annat avvikande beteende i trafiken och väglaget var väldigt dåligt.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08