Inför: Manchester United – Arsenal

Josè Mourinho och Arséne Wenger möts än en gång. Bild: Oli Scarff

Skador, fylleskandaler och konflikter präglar uppladdningen inför helgens match mellan Manchester United och Arsenal.

Matchen mellan United och Arsenal blir intressant ur många synvinklar. United har inte börjat säsongen så bra som många hoppades och en vinst på lördagen kunde ge ett styrkebesked. Arsenal med Arséne Wenger i spetsen har ett bra lag till förfogande och vid eventuell vinst kan Arsenal gå upp i serieledning.

United saknar några nyckelspelare inför drabbningen mot Arsenal. Bland annat anfallaren Zlatan Ibrahimovic, som är avstängd, och mittbacken Eric Bailly kommer inte att komma till spel mot Arsenal. Trots Wayne Rooneys fylleskandal kommer troligen anfallaren att vara i spelskick på lördagen. José Mourinho sa tidigare i veckan att han inte har något problem med vad Rooney gjorde på sin lediga kväll. Det som dock kunde hindra Rooney från spel är knäskadan han ådrog sig i matchen mot Skottland.

Arsenal bättre form

Manchester United gav formbesked i senast då Swansea besegrades med 3-1. Det var deras första seger på en månad i Premier League.

Arsenal är utan förlust i de fem senaste ligamatcherna. Dessutom har manager Wenger så gott som hela truppen till sitt förfogande. Ett tungt avbräck är dock att Hector Bellerin inte kommer till spel på grund av en tåskada.

Wenger aldrig vunnit mot Mourinho

Mourinho och Wenger har mötts 13 gånger tidigare i Premier League. Av dessa möten har sex möten resulterat i oavgjort medan Mourinho vunnit sju möten. Oftast har Mourinho i dessa möten haft ett bättre lag på pappret än Wenger men i dag är det frågan om det verkligen är så.

Inför klassikern känns det som liten fördel Arsenal. Trots att United spelar hemma på Old Trafford.

Wenger och Mourinho har länge legat i luven på varandra. Det har bland annat lett till att Wenger inte velat skaka hand med Mourinho. Under torsdagens presskonferens fick Wenger frågan om han kommer att skaka Mourinhos hand.

– Självklart kommer jag göra det. Jag respekterar seden, den är väldigt viktig, sa Wenger på presskonferensen

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning