Industrifacket jämför Sampo Terho med en bjäbbig chihuahua

Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Industrifackets vice ordförande Kyösti Suokas tar till storsläggan i sin blogg. Han jämför kulturminister Sampo Terho (Blå) med en chihuahua medan vd Mikael Pentikäinen på Företagarna i Finland beskylls för att gå på högvarv.

– Vem välkomnar ett fruktlöst gräl på sin arbetsplats? Varken arbetstagarna eller företagarna, skriver Industrifackets vice ordförande Kyösti Suokas i sin blogg som publicerades på måndagen.

Enligt Suokas har "en del åldersstigna professorer likt en nättrollarmé flankerat Företagarna i Finland genom att spy galla på fackförbunden och arbetstagarna." Kulturminister Sampo Terho får sig också en släng av sleven.

– Jag vill inte på något sätt såra ministern, men jag kommer osökt att tänka på en chihuahua som ursinnigt sliter i mattes koppel i vanföreställningen att hunden är hundra gånger större än i verkligheten, skriver Suokas.

Industrifackets vice ordförande tippar att Blå framtid kommer att skifta färg till svart i nästa riksdagsval. Suokas anser att allt fler högerextrema politiker provocerar facket med undermåliga utspel i 1930-talsanda.

– Företagen i byggnadsbranschen måste satsa på långsiktighet och egen arbetskraft i stället för att förlita sig på underleverantörer. Det tryggar kvaliteten och branschens framtidsutsikter, skriver Suokas.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning