Incident med eggvapen chockade Tammerforsskola – "Allvarlig situation"

En elev skadade en annan med eggvapen under ett slagsmål i Sammon koulu i Tammerfors på torsdagen. Bild: Kalle Parkkinen/Lehtikuva

En elev skadade en annan elev med eggvapen i en skola i Tammerfors på torsdagsmorgonen. Polisen och barnskyddsmyndigheterna utreder fallet.

Det kunde ha slutat betydligt värre, men offret hade god tur med sig och kom undan med en mindre skada efter en våldsam konfrontation med en annan elev i Sammon koulu i Tammerfors. Det uppger polisen som har gripit den misstänkta gärningsmannen. Både denna och offret är under 15 år.

Det hade uppstått ett bråk mellan två elever i skolan tidigt på morgonen, och i samband med det orsakade den ena eleven en skada på den andra med ett eggvapen. Polisen larmades klockan 8.00 och kunde gripa den misstänkta åtta minuter senare.

Skolans personal hade då isolerat eleven i en korridor och stängt alla dörrar.

Polisen har rett ut händelseförloppet och fått en klar bild av det. Polisen uppger att situationen var allvarlig, men att offret hade tur då skadan blev lindrig. Offret har fått lämna sjukhuset.

Polisen fortsätter att utreda fallet tillsammans med barnskyddsmyndigheterna.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning