Imamer på antiterrorturné i Europa

Hassen Chalghoumi, imam i Parisförorten Drancy, är en av de muslimska ledare som fördömer terrorismen.Bild: EPA / ETIENNE LAURENT

Dussintals religiösa ledare har gett sig av med buss från Paris. De ska besöka platser i Europa som har drabbats av islamistiska terrorattacker, för att hedra offren och fördöma våldet.

Imamer från länder som Frankrike, Belgien, Storbritannien och Tunisien är med på resan och även representanter från andra religiösa samfund. Utgångspunkten för resan var den plats i Paris där en polisman sköts till döds i april.

Resan kommer att gå via Berlin – där deltagarna hoppas få träffa Angela Merkel – till Bryssel och Nice för att sedan återvända till Paris lagom till Frankrikes nationaldag den 14 juli, den första årsdagen för lastbilsattacken i Nice.

Det är författaren Marek Halter och imamen i Parisförorten Drancy, Hassen Chalghoumi, som har tagit initiativ till turnén.

– Vi är här för att säga att vår religion och islams värderingar motsätter sig dessa mördare, säger Hassen Chalghoumi till radiostationen France Inter.

Ungefär 30 personer åker med bussen från Paris och ytterligare 30 ska ansluta under resans gång.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00