Iltalehti: Teuvo Hakkarainen fick körförbud för fortkörning

Teuvo Hakkarainen (Sannf) Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Den sannfinländske riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen har fått sitt körkort indraget på grund av fortkörning.

Iltalehti rapporterar att Hakkarainen körde motorcykel i närheten av sitt hem i Viitasaari på tisdagen. En polispatrull mätte då Hakkarainens hastighet till 143 kilometer i timmen. Begränsningen på vägavsnittet var 100 kilometer i timmen. Hakkarainen uppger att han fick 1 400 euro i böter.

Hakkarainens körkort är indraget i sex till tolv veckor, men han kommer att ansöka om att få tiden begränsad. Orsaken är att Hakkarainen uppger sig behöva körkortet för att köra bil mellan Viitasaari och riksdagen i Helsingfors.

Riksdagen återvänder från sommarpausen den 5 september. Hakkarainen bland annat medlem i kommunikationsutskottet som även behandlar trafikfrågor. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning