Iltalehti: Sibbomördaren följde efter också andra än offret

Bild: Roni Rekomaa

Den misstänkta gärningsmannen efter mordet i Sibbo följde också efter andra personer än offret. Hade inte polisen hunnit ingripa kunde andra ha råkat illa ut, enligt Iltalehti.

Polisen har berättat att den man som är misstänkt för att ha mördat en 49-årig direktör i Söderkulla i Sibbo i juli följde efter och observerade sitt offer under en längre tid.

Polisen tror nu att den misstänkte mördaren kan ha planerat att ta livet av fler. Det är Iltalehti som rapporterar om uppgifterna.

– Han har med säkerhet följt efter en person, möjligen fler, säger förundersökningsledaren Mikko Minkkinen till Iltalehti.

Vilka de här personerna är och om de jobbat på samma arbetsplats som förövaren och offret, vill polisen inte uppge.

Placeringsdirektören hittades i sitt hem i slutet av juli. Den misstänkta gärningsmannen sköt sig själv när polisen skulle gripa honom en och en halv vecka senare i hans lägenhet på Kaserngatan i centrala Helsingfors. Före det hade han skjutit genom dörren mot polisen.

Polisen har tidigare berättat att den misstänkta gärningsmannen varit missnöjd med sin lön. Placeringsdirektören var under en tid hans chef.

– Vi har vissa indicier på att det har förekommit bitterhet, men om det varit orsak nog att döda den andra är svårt att säga, sade Minkkinen i början av augusti.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning