Iltalehti: Personer som egentligen inte vill jobba har fått en egen arbetsansökan

Extraajat erbjuder en blankett för personer som TE-byrån tvingar att söka jobb men som inte vill jobba.Bild: Skärmdump från Extraajat.fi

Bemanningsföretaget Extraajat erbjuder en arbetsansökan för personer som egentligen inte vill arbeta. På det sättet vill man rensa bort onödiga ansökningar.

På Extraajats webbsida finns en arbetsansökan för personer som inte vill jobba, rapporterar Iltalehti.

"Om arbets- och näringsbyrån tvingar dig att söka jobb men du egentligen inte vill jobba, så fyll i den här. Då kommer din ansökan inte med i våra system i onödan. P.S. Du kan fylla i ansökan utan att oroa dig. Vi ger inte dina uppgifter vidare. Fyll i 'ansökan'."

– I dag är situationen den att människor tvingas att söka jobb trots att de egentligen inte vill det. Tanken är inte underligare än att vi vill ha bort onödiga ansökningar ur vårt system så att vi kan fokusera på ordentliga arbetsansökningar, säger Extraajats vd Jussi Siiriäinen till Iltalehti.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42