En man knuffades ner på tågskenorna i Böle och hindrades från att klättra upp

En utomstående person ingrep och räddade mannen på tågskenorna 23 sekunder före tåget anlände till stationen. Bild: SPT

Om en utomstående person inte ingripit kunde han ha blivit påkörd av ett tåg – marginalen var 23 sekunder, enligt Iltalehti.

Strax efter midnatt natten till lördagen var en man nära att bli påkörd av ett tåg i Böle i Helsingfors, rapporterar Iltalehti. En man född 1985 började gräla med en jämnårig man på tågstationen. Männen kände inte varandra sedan tidigare.

Förövaren knuffade ner den andra mannen från perrongen och ut på tågskenorna och när offret försökte klättra upp igen skuffade gärningsmannen ner honom igen. "Jag ska döda honom" hade förövaren ropat.

En utomstående person ingrep och drog upp mannen från skenorna. Enligt polisen var det inte långt ifrån att mannen skulle ha blivit påkörd tåget som anlände 23 sekunder senare.

Polisen undersöker fallet som dråpförsök och kommer att begära gärningsmannen häktad.

Enligt Ilta-Sanomat var gärningsmannen påverkad av narkotika och gjorde också motstånd mot väktarna som anlände till platsen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning