En man knuffades ner på tågskenorna i Böle och hindrades från att klättra upp

En utomstående person ingrep och räddade mannen på tågskenorna 23 sekunder före tåget anlände till stationen. Bild: SPT

Om en utomstående person inte ingripit kunde han ha blivit påkörd av ett tåg – marginalen var 23 sekunder, enligt Iltalehti.

Strax efter midnatt natten till lördagen var en man nära att bli påkörd av ett tåg i Böle i Helsingfors, rapporterar Iltalehti. En man född 1985 började gräla med en jämnårig man på tågstationen. Männen kände inte varandra sedan tidigare.

Förövaren knuffade ner den andra mannen från perrongen och ut på tågskenorna och när offret försökte klättra upp igen skuffade gärningsmannen ner honom igen. "Jag ska döda honom" hade förövaren ropat.

En utomstående person ingrep och drog upp mannen från skenorna. Enligt polisen var det inte långt ifrån att mannen skulle ha blivit påkörd tåget som anlände 23 sekunder senare.

Polisen undersöker fallet som dråpförsök och kommer att begära gärningsmannen häktad.

Enligt Ilta-Sanomat var gärningsmannen påverkad av narkotika och gjorde också motstånd mot väktarna som anlände till platsen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54