Iltalehti: Centralkriminalpolisen gör intern undersökning – programvärden utklädd till rom

En olustig stämning uppstod på personalfesten som Centralkriminalpolisen ordnade på fredagen. Nu görs en intern undersökning på grund av rasistiska inslag i programvärdens sätt att tala. Bild: Mikael Piippo/SPT

Händelsen inträffade under en personalfest på fredagen, rapporterar Iltalehti. Den utklädda ska ha varit en kriminalöverkonstapel som tjänstgjort länge.

På en personalfest på fredagen agerade en kriminalöverkonstapel programvärd. Hen ska ha gett intryck av att ha klätt ut sig till en rom, skriver Iltalehti.

Festens tema var 90-tal. Festdeltagarna uppfattade programvärdens tal och skämt som rasistiska. Därför gör nu Centralkriminalpolisen en intern undersökning.

Centralkriminalpolisens kommunikationschef Anna Zareff bekräftar för Iltalehti att en undersökning görs men tar inte ställning till programvärdens beteende.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning