Iltalehti: Business Finland har slut på pengar – kan inte betala ut lån

Business Finland finansierar tillväxtföretag bland annat i teknologibranschen. Bild: Pixabay/SPT

Den statliga organisationen tror ändå att man snart kommer att få tilläggsfinansiering, skriver Iltalehti.

Business Finland finansierar innovationsverksamhet i Finland.

Men nu har den statliga organisationen slut på pengar i budgeten för i år och kan inte betala ut lån. Betalningar till tillväxtföretag har inte gjorts på två veckor, rapporterar Iltalehti.

Kring tjugo företag drabbas av att utbetalningarna uteblir och finansieringschef Ari Grönroos säger att Business Finland behöver tilläggsanslag av Arbets- och näringsministeriet. Grönroos tror ändå att frågan kommer att lösas den här veckan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning