Ilta-Sanomat: Herrlandslaget ger bonuspengar till damerna

Tim Sparv säger sig vara stolt över att hjälpa och stödja damkollegerna. Foto: SPT/Bollförbundet Bild: Jussi Eskola / tel. +358.40.579.0011 / jussi.eskola@dlc.fi / www

De ojämlika bonussystemen inom fotbollslandslagen har varit på tapeten en längre tid. Nu har herrspelarna bestämt sig för att inte ta emot delar av bonuspengarna.

I samband med damernas landslagsstrejk i Danmark förra året blev bonusutbetalningarna i Finland ett samtalsämne. Det slutade med att jämställdhetsombudsmannen begärde en utredning av Bollförbundet.

Nu rapporterar Ilta-Sanomat att herrlandslagets spelare bestämt sig för att ta emot mindre i bonusutbetalningar.

– Vi har godkänt lägre bonusar och också gjort andra förändringar i kontraktet. Det ger Bollförbundet mer spelrum i de kommande förhandlingarna med damerna, säger landslagskaptenen Tim Sparv till tidningen.

Vilka summor det exakt handlar om är okänt. Enligt Ilta-Sanomats uppgifter kommer herrarnas kompensationer att minska med 25–33 procent. Bonutbetalningarnas storlek har varierat beroende på vilken klass motståndarna håller.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning