Ilta-Sanomat: Herrlandslaget ger bonuspengar till damerna

Tim Sparv säger sig vara stolt över att hjälpa och stödja damkollegerna. Foto: SPT/Bollförbundet Bild: Jussi Eskola / tel. +358.40.579.0011 / jussi.eskola@dlc.fi / www

De ojämlika bonussystemen inom fotbollslandslagen har varit på tapeten en längre tid. Nu har herrspelarna bestämt sig för att inte ta emot delar av bonuspengarna.

I samband med damernas landslagsstrejk i Danmark förra året blev bonusutbetalningarna i Finland ett samtalsämne. Det slutade med att jämställdhetsombudsmannen begärde en utredning av Bollförbundet.

Nu rapporterar Ilta-Sanomat att herrlandslagets spelare bestämt sig för att ta emot mindre i bonusutbetalningar.

– Vi har godkänt lägre bonusar och också gjort andra förändringar i kontraktet. Det ger Bollförbundet mer spelrum i de kommande förhandlingarna med damerna, säger landslagskaptenen Tim Sparv till tidningen.

Vilka summor det exakt handlar om är okänt. Enligt Ilta-Sanomats uppgifter kommer herrarnas kompensationer att minska med 25–33 procent. Bonutbetalningarnas storlek har varierat beroende på vilken klass motståndarna håller.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54