Ilta-Sanomat: Herrlandslaget ger bonuspengar till damerna

Tim Sparv säger sig vara stolt över att hjälpa och stödja damkollegerna. Foto: SPT/BollförbundetBild: Jussi Eskola / tel. +358.40.579.0011 / jussi.eskola@dlc.fi / www

De ojämlika bonussystemen inom fotbollslandslagen har varit på tapeten en längre tid. Nu har herrspelarna bestämt sig för att inte ta emot delar av bonuspengarna.

I samband med damernas landslagsstrejk i Danmark förra året blev bonusutbetalningarna i Finland ett samtalsämne. Det slutade med att jämställdhetsombudsmannen begärde en utredning av Bollförbundet.

Nu rapporterar Ilta-Sanomat att herrlandslagets spelare bestämt sig för att ta emot mindre i bonusutbetalningar.

– Vi har godkänt lägre bonusar och också gjort andra förändringar i kontraktet. Det ger Bollförbundet mer spelrum i de kommande förhandlingarna med damerna, säger landslagskaptenen Tim Sparv till tidningen.

Vilka summor det exakt handlar om är okänt. Enligt Ilta-Sanomats uppgifter kommer herrarnas kompensationer att minska med 25–33 procent. Bonutbetalningarnas storlek har varierat beroende på vilken klass motståndarna håller.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00