Ilta-Sanomat: Damlag tvingas lämna Espoo United

Espoo Uniteds damer tog silver i damernas ishockeyliga förra säsongen. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Espoo United kommer inte att driva några damlag i basket och ishockey kommande säsong, skriver Ilta-Sanomat.

Espoo Uniteds grundare och ägare Jussi Salonoja bekräftar uppgiften för kvällstidningen.

– Uniteds första verksamhetsår var en stor framgång sportsligt, men samtidigt så tung ekonomiskt att vi tvingas ge upp damverksamheten, säger Salonoja till Ilta-Sanomat.

Damlagen som nu utesluts ur Espoo United klarade sig utmärkt förra säsongen. Det blev FM-silver i både basket och ishockey.

Espoo Uniteds herrlag slutade trea i näst högsta ishockeyserien. Herrbasketlaget tog steget upp i ligan.

Emma Terho, som är styrelsemedlem i Finlands ishockeyförbund och gjorde en match för Espoo United förra säsongen, räknar med att det blir damhockey på hög nivå i Esbo också i fortsättningen.

– Man ska inte göra en för stor sak av det här. United har haft hand om verksamheten i ett års tid och den kommer inte att sluta, säger Terho till Yle.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54