Ilta-Sanomat: Damlag tvingas lämna Espoo United

Espoo Uniteds damer tog silver i damernas ishockeyliga förra säsongen. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Espoo United kommer inte att driva några damlag i basket och ishockey kommande säsong, skriver Ilta-Sanomat.

Espoo Uniteds grundare och ägare Jussi Salonoja bekräftar uppgiften för kvällstidningen.

– Uniteds första verksamhetsår var en stor framgång sportsligt, men samtidigt så tung ekonomiskt att vi tvingas ge upp damverksamheten, säger Salonoja till Ilta-Sanomat.

Damlagen som nu utesluts ur Espoo United klarade sig utmärkt förra säsongen. Det blev FM-silver i både basket och ishockey.

Espoo Uniteds herrlag slutade trea i näst högsta ishockeyserien. Herrbasketlaget tog steget upp i ligan.

Emma Terho, som är styrelsemedlem i Finlands ishockeyförbund och gjorde en match för Espoo United förra säsongen, räknar med att det blir damhockey på hög nivå i Esbo också i fortsättningen.

– Man ska inte göra en för stor sak av det här. United har haft hand om verksamheten i ett års tid och den kommer inte att sluta, säger Terho till Yle.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning