Tingsrätten häktade den misstänkta Tesomamördaren

Den misstänkta gärningsmannen under häktningsrättegången i Tammerfors. Bild: Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Mannen knackade en polisbil på fönstret och ville erkänna dådet.

Tingsrätten häktade den misstänkta mördaren i Tesoma i Tammerfors på lördagen. Den 1994 födda mannen är med sannolika skäl misstänkt för mordet av en kring 50-årig man den 29 december 2014. Enligt Iltalehti hittades offret av en brevbärare.

Polisen uppger att den häktade mannen varit bosatt i Tesoma då brottet begicks. Efter att ha funderat på saken under en längre tid vill han nu reda upp saken och bära ansvar för dådet.

Den misstänkta gärningsmannen greps i torsdags efter att han i Tammerfors centrum knackade en polisbil på fönstret och sa att han ville erkänna dådet. Han hade först ringt nödcentralen och uppmanats söka upp polispatrullen.

Enligt polisen har mannen i förhör talat om saker som endast gärningsmannen kan veta. Därtill matchar mannens dna det dna som polisen säkrade på brottsvapnet, en kniv.

Enligt polisen träffades gärningsmannen och offret på gatan i närheten av köpcentret i stadsdelen Tesoma. De rökte en cigarett tillsammans varpå de fortsatte promenera åt samma håll. Medan de promenerade drog den misstänkta gärningsmannen kniven och slog ihjäl offret.

Gärningsmannen har sagt att han ofta bar kniv. Angående motivet är polisen fortfarande förtegen. Mannen har inte brottsregister sedan tidigare.

Polisen gjorde omfattande efterforskningar efter att mordet ägde rum, men gärningsmannen förblev okänd. I och med att polisen nu har en misstänkt kan invånarna i Tesoma dra en lättnadens suck.

Artikeln har uppdaterats klockan 13.35.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03