IL: Tallink Siljas personal ignorerade misshandlad man

Bild: CC BY-SA 3.0 - Pjotr Mahhonin

Personalen på passagerarfartyget Europa uppmanade en misshandlad man att gå och sova, rapporterar Iltalehti.

Personalen på rederiet Tallink Siljas passagerarfartyg Europa lät under veckoslutet bli att hjälpa en medvetslös kryssningspassagerare, rapporterar Iltalehti. IL har talat med ett ögonvittne som var med på kryssningen mellan Helsingfors och Tallinn.

Enligt vittnet hade en man blivit misshandlad på morgonnatten och legat medvetslös i tio minuter utan att fartygets personal hjälpt honom. Personalen hade endast antecknat misshandlarens personuppgifter. Vittnet hade fört den misshandlade mannen till fartygets reception för att få hjälp.

– Ingen i receptionen var intresserad av att undersöka mannens tillstånd fast jag berättade att han varit medvetslös i tio minuter och att han kände sig yr. Personalen uppträdde väldigt oartigt, säger vittnet till IL och tillägger att personalen uppmanat den misshandlade mannen att gå och sova.

Situationen löste sig när vittnet ringde Utrikesministeriets krisjour och lyckades beställa en ambulans till hamnen i Tallinn. Den misshandlade mannen hade fått en hjärnskakning.

Enligt Tallink SIljas kommunikationschef Marika Nöjd har ordningsvakterna på Europa bedömt att den misshandlade mannen inte svävar i livsfara. Nöjd säger till IL att ordningsvakterna utreder om de agerat korrekt i situationen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning