IL: Sjukvårdsdistrikten har inte betalat vårdpersonalen coronatillägg

Varken sjukvårdsdistrikten eller staten har betalat särskilda coronatillägg till vårdpersonalen under coronavirusepidemin, rapporterar Iltalehti. Bild: Jeanette Östman/SPT

Vårdpersonalen har fått övertidsersättning och tillägg för ändrade arbetsuppgifter under coronavirusepidemin, men separata coronatillägg har inte erbjudits, rapporterar Iltalehti.

Inte ett enda sjukvårdsdistrikt i Finland har valt att betala tillägg till vårdpersonalen under coronavirusepidemin, rapporterar Iltalehti (IL). Det finns 20 sjukvårdsdistrikt i Finland.

Övertidsersättning och tillägg för ändrade arbetsuppgifter har betalats ut, men vårdpersonalen har inte erbjudits något separat coronatillägg, skriver IL.

Vårdbranschens fackorganisationer Tehy och Super vände sig i maj till regeringen och föreslog att staten skulle betala ett engångstillägg på 1 000 euro till personer som haft coronavirusrelaterade arbetsuppgifter inom vården. Regeringen har inte fattat beslut om att finansiera särskilda statliga coronatillägg till anställda i vårdbranschen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning