IL: Priset på en tågresa klart dyrare via svenskspråkig nätsida

Enligt VR berodde prisskillnaden på ett tekniskt fel, som ändå inte påverkade det slutliga biljettpriset. Bild: Sofia Westerholm/SPT

En tågbiljett från Helsingfors till Karis var märkbart dyrare i den svenska nätbutiken än i den finska, skriver Iltalehti.

En läsare hade på söndagen tänkt boka en tågbiljett från Helsingfors till Karis. Läsaren fick sig en ordentlig chock då det visade sig att prisen på den svenska nätsidan var närapå dubbelt så höga som prisen i den finska mobilappen, skriver Iltalehti.

Priset på den svenskspråkiga nätsidan rörde sig mellan 18 och 22 euro, medan priset för samma biljett låg mellan 10 och 12 euro i den finskspråkiga appen.

Antti Kleemola, direktör vid VR, säger till Iltalehti att det troligen handlade om ett tekniskt fel och att det slutliga biljettpriset ändå hade varit detsamma.

– Språket påverkar inte biljettpriset, eftersom det underliggande systemet alltid är detsamma, säger Kleemola.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning