IL: Kabinpersonal använde kundernas wifi – uppsägningar följde

Enligt Iltalehti handlar det om över hundra fall av missbruk av kundernas internetuppkoppling. Bild: Pixabay

En del av Finnairs kabinpersonal har använt sig av kundernas wifi på flygen. Det har nu lett till att personal har sagts upp, rapporterar på tisdagen.

Manti Väätäinen-Pereira, kommunikationschef på Finnair, bekräftar det inträffade för Iltalehti. Hon kan ännu inte uppge hur många anställda som har fått sparken.

I slutet av förra månaden uppgav Iltalehti att det handlar om över hundra fall av missbruk av kundernas trådlösa internetuppkoppling.

– Vi håller ännu på att förhöra dem som saken berör, säger Väätäinen-Pereira till Iltalehti.

Väätäinen-Pereira tror att förhören med personalen kommer vara klara i slutet av november.

Personalens missbruk av kundernas wifi har orsakat kunderna besvär och Finnair ekonomisk skada. När kabinpersonalen har använt kundernas wifi har kunderna själva inte kunnat använda det.

Iltalehti skriver att härvan uppdagades via ett enskilt fall.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning