Ikoniskt övergångsställe äntligen nymålat – Abbey Road fräschades upp

Tusentals Beatlesfans samlades på Abbey Road för att fira 50-årsjubileumet av "det där ögonblicket", komplett med ett återskapande av Beatles ikoniska albumomslag. Bild: Dominic Lipinski/AP-TT

Övergångsstället på Abbey Road som Beatles förevigade har målats om.

På grund av coronavirusets framfart har gatukontoret i London till sist haft tid att fräscha upp det övergångsställe på Abbey Road som är förevigat på omslaget på Beatles album med samma namn.

Ända sedan albumet släpptes 1969 har övergångsstället varit en populär turistattraktion, med horder av besökare som trängs för att återskapa ögonblicket då The fab four – John, Paul, George och Ringo – korsar gatan.

Slitaget har därför också varit mer eller mindre konstant i över 50 års tid. Fram till nu, då ränderna återigen är skinande vita, skriver Variety.

Platsen utsågs till nationellt landmärke 2010.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning