Ikea får planera cityvaruhus på Björkholmen

Ikeas tomtreservation på Björkholmen.Bild: Helsingfors stad

Ikea får tummen upp för att börja planera ett varuhus med tillhörande hotell och kontorslokaler på Björkholmen i Helsingfors.

Näringslivssektionen i Helsingfors stadsstyrelse ger grönt ljus för att Ikea får börja planera ett nytt varuhus på Björkholmen och reserverar en tomt för ändamålet.

Tomtreservationen gäller ett nytt Ikea-varuhus, affärs- och kontorslokaler och ett hotell och innebär att Ikea börjar utreda förutsättningarna för satsningen tillsammans med staden. För att det nya varuhuset och hotellet med metroförbindelse ska bli verklighet, krävs senare ett separat investeringsbeslut och bygglov under den tid tomtreservationen är i kraft, det vill säga före utgången av år 2020.

– Vi har en ypperlig chans att tillsammans med Helsingfors stad utreda hur satsningen bäst kan förverkligas säger Ann-Christin Pilviö, fastighetsdirektör för Ikea i Finland.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42