Ikea anställer lyckofinnare – betalar i form av lön och gratis köttbullar

Lön betalas enligt dansk lönenivå samt i form av gratis köttbullar. Bild: Mastrminda/Pixabay/SPT

Ikea vill veta vad som behövs för att skapa ett hem fyllt av lycka. Möbelkedjan vill därför nu anställa en person som kan hjälpa dem med detta – i utbyte mot både lön och gratis köttbullar.

Arbetet som lyckofinnare går ut på att den anställda under två veckor i september ska bo i Köpenhamn i Danmark. Där ska personen göra hembesök, föra diskussioner med lokalbefolkningen samt delta i middagsbjudningar och slutligen komma fram till vad som utgör grunderna för ett hem fyllt av lycka.

Lön betalas enligt dansk lönenivå. Som arbetsförmån ingår även boende, resor samt gratis köttbullar på Ikea.

Den mest passande personen ska vara en person som är minst 18 år gammal, som älskar att resa och möta nya kulturer och som trivs bra framför kameran. Därtill begärs att man alltid velat finna hemligheten bakom sann lycka. Ansökan pågår fram till den första juli.

Seiska var först med nyheten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46