IIHF:s ordförande Fasel: "Svårt att föreställa sig att ishockey-VM spelas"

Rene Fasel och Marko Anttila efter finalen i VM i fjol. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Internationella ishockeyförbundets ordförande Rene Fasel ställer sig tveksam till att vårens VM för herrar kan genomföras.

Internationella ishockeyförbundet IIHF ställde förra veckan in VM för damer på grund av det nya coronaviruset. Förra veckan ställdes hockeysäsongerna in i de europeiska ligorna för att risklen för att coronaviruset ska spridas.

Nu ser det allt mer sannolikt ut att IIHF tar beslutet att ställa in VM för herrar.

– Med den fakta som finns tillgänglig för tillfället är det svår att föreställa sig att VM skulle spelas, säger Fasel i en intervju med schweziska SRF.

VM ska enligt planerna arrangeras i Zürich och Lausanne 8-24 maj men det sannolika är att IIHF ställer in mästerskapet under sitt extra insatta möte på tisdagen.

– Vi ska nu diskutera situationen med alla inblandade parter. Vi har ett ansvar mot folket i landet, säger Fasel.

Finland är regerande världsmästare efter att ha vunnit guld i Slovakien 2019.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning