IIHF öppnar för fortsättning för pojkarnas junior-VM i maj

IIHF öppnar för möjligheten för Kasper Simontaival och de övriga JVM-spelarna att slutföra turneringen i maj. Bild: Codie Mclachlan / AFP / Lehtikuva

JVM i ishockey avbröts. Nu öppnar Internationella ishockeyförbundet för att låta turneringen fortsätta vid ett senare tillfälle.

För flera av spelarna var årets turnering deras sista chans. De som är födda 2002 räknas som seniorer nästa säsong och är därmed inte tillgängliga för Junior-VM.

Men det är ändå inte helt kört för årets turnering, säger Internationella ishockeyförbundets ordförande Luc Tardif. På en presskonferens natten till torsdag, svensk tid, säger han att man hoppas få till en fortsättning på turneringen. Den skulle i sådana fall spelas någon gång efter herrarnas senior-VM i maj.

– Vi behöver en månad på oss för att förhoppningsvis komma tillbaka till er med en bra överraskning. Det är viktigt för spelarna som är i en viktig del av sina karriärer, säger Tardif och fortsätter:

– Spelare, supportrar och all personal förtjänar det. Och också vi som organisation, vi vill inte avsluta mitt i. Tro oss, vi är mycket motiverade att kunna hitta en väg.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning