IFK:s poängsvit bruten – stjärncentern Broadhurst skadad

HIFK hade mängder av chanser i matchen mot KooKoo men lyckades ändå inte ta hem segern. Här bommar Jere Innala ett friläge med Oskari Setänen. Bild: Seppo Samuli

Noll poäng och en skadad stjärncenter. IFK:s ligaomstart efter landslagspausen kunde ha gått betydligt bättre.

HIFK var tillbaka i hetluften efter landslagspausen. Men omstarten på ligan hade kunnat gå bättre för rödtröjorna då KooKoo besökte Ishallen.

Efter en målrik inledning på matchen där Alex Broadhurst satte öppningsmålet 1–0 efter bara 1.16 och Jere Innala kvitterade till 2–2 i mitten av perioden efter att gästerna nätat två gånger kom ett stort bakslag för IFK.

Broadhurst sträckte sig efter en puck i mittzonen och såg ut att skada vristen i närkampen med en motståndare. Han haltade av planen och in i omklädningsrummet tillsammans med lagets läkare Petri Helenius.

Broadhurst har varit en av lagets bästa spelare i höst. Den amerikanska centern har en förmåga att hela tiden stå för rätt lösningar på isen. Han verkar alltid vara på rätt ställe, han är en mästare på att gräva fram puckar ur klungor och han har en blick för spelet som de flesta bara kan drömma om.

Att IFK lyckades hålla kvar 28–åringen efter förra säsongen var en överraskning och den här säsongen har lagets poängetta varit ännu bättre än förr. I IFK:s stenhårda centerkonkurrens har Broadhurst cementerat sin position på toppen.

Utan Broadhurst tappade IFK en del av sitt anfallsspel men trots att han saknades var det hemmalaget som dominerade på isen. Men laget led av en enorm ineffektivitet som stundtals präglat spelet den här säsongen.

Medan IFK sumpade chanser på löpande band lyckades gästerna näta nästan varje gång de fick chansen. KooKoo bröt IFK:s tio matcher långa poängsvit då Kouvolalaget tog hem segern med 2–4.

Senast IFK hade fått lämna isen utan poäng var 9 oktober då laget förlorade mot HPK i Tavastehus.

Sedan tidigare har IFK backarna Joonas Lyytinen, Yohann Auvitu och Miro Karjalainen ur spel på grund av skada eller sjukdom.

HIFK–KooKoo 2–5 (2–2, 0–1, 0–2)

I: 1.14 Alexander Broadhurst (Teemu Tallberg, Sebastian Dyk) 1–0, 6.16 Kimi Koivisto (Oskari Manninen, Leevi Aaltonen) 1–1, 10.32 Radek Koblizek (Heikki Liedes, Sam Lofqvist) 1–2, 13.08 Jere Innala (Kasper Kotkansalo, Eetu Koivistoinen) 2–2 PP.

II: 24.10 Peetro Seppälä 2–3.

III: 51.05 Liedes (Juho Rautanen, Koblizek) 2–4, 55.10 Ville Meskanen (Petteri Nikkilä, Samuli Ratinen) 2–5 PP.

Målvakter: Michael Garteig IFK 3+6+4=13, Oskari Setänen KooKoo 11+15+9=35.

Publik: 6 197.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning