IFK-tränaren Selin: "Visst var vi helt i pisset"

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

HIFK-tränaren Ari-Pekka Selin var både nöjd och missnöjd med sitt lags prestation i den hisnande sista semifinalen på hemmaplan.

Ari-Pekka Selin är en lättad man just nu. För andra gången i den fortsättningsvis pågående semifinalserien fick han se sitt lag tappa en två måls ledning och tvingas gå till en förlängningsperiod. I match två drog Kärpät det längre strået, i match sex fick HIFK revansch.

– Jag är väldigt stolt över lagets kampanda och arbetsmoral. Vi och publiken fick en belöning. Men visst var vi helt i pisset. Men vi klarade den sista utvisningen under ordinarie speltid och fixade det i förlängningen, säger Selin som tvingades ta timeout i andra perioden då HIFK stod på raka ben och kämpade mot ett hårt pressande Kärpät.

Nu väntar en grymt laddad match sju – den första "game seven" i årets ligaslutspel och HIFK:s första sedan kvartsfinalserien mot Jokerit guldvåren 2011.

– Nu är båda lagen med ryggen mot väggen. Hellre så än med ryggen mot soffan. Det är ändå elva lag som sitter hemma just nu, säger Selin och får reporterskaran att fnissa till.

På fredag åker HIFK upp till Uleåborg och på lördag avgörs allt.

Kärpät-HIFK spelas på lördag med start klockan 17.00.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03