IFK Mariehamns guld är årets bragmedalj

Guldfest. Jani Lyyski var en av nyckelspelarna då IFK Mariehamn tog hem ligaguldet. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

IFK Mariehamn tilldelas den finlandssvenska bragdmedaljen.

IFK Mariehamns säsong slutade i en festyra, då ålänningarna besegrade Ilves i fotbollsligans sista omgång och firade föreningens första ligaguld någonsin. IFK Mariehamn tog hem finska cupen året innan, men det var trots allt en överraskning att laget var bäst i ligan.

De oförutsedda ligamästarna belönas nu också med årets finlandssvenska bragmedalj. Bragmedaljen utdelades under gårdagens finlandssvenska idrottsgala i Helsingfors.

De övriga nominerade kandidaterna var Kasper Björkqvist, juniorvärldsmästare i ishockey, och Lotta Lepistö, dubbel VM-bronsmedaljör i landsvägscykling.

Pargas IF utsågs till årets förening. Handbollstränaren Patrick Westerholm som för andra året i rad utsågs till årets tränare i den danska herrligan utsågs till årets tränare.

Stavhopparen Alina Strömberg tilldelades ungdomspriset. Hon vann EM-guld för 18-åringar och förbättrade samtidigt sitt personliga rekord med 15 centimeter till 415 centimeter. På delad andra plats i kategorin ungdomspris var längdåkaren Julia Häger, som vann silver i junior-FM på 10 km klassiskt och brons i junior FM på 15 km klassiskt, ochstyrkelyftare Susanna Törrönen, som innehar de finländska ungdomsrekorden i klassisk bänkpress i åldersklasserna 17, 20 och 23 år.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning