IFK fixade bra läge inför returen mot Linköping

Robert Leino sköt IFK:s mål i Linköping Bild: Samppa Toivonen

IFK kunde ha gjort flera mål men 1–1 är ett bra utgångsläge inför hemmamatchen mot Linköping.

IFK fick ett bra resultat med sig från Linköping då laget spelade oavgjort 1–1 i den första delmatchen i Champions Hockey League-åttondelsfinalen.

IFK, som lider av enorma skadeproblem för tillfället, ser ut att ha fått spelet att fungera bättre den här veckan. Målskyttet vållar fortfarande enorma problem för laget men då defensiven och målvaktsspelet fungerar klanderfritt behöver laget inte producera speciellt mycket framåt.

Vilmos Gallo gav Linköping en drömstart på matchen då han styrde in 1–0 bakom Niklas Bäckström efter 2.28 i hemmahallen.

IFK:s kvittering kom i tredje perioden då Robert Leino satte 1–1 i powerplay. Corey Elkins passning till Leinos mål var fantastisk. Amerikanen slängde en backhandspassning med ryggen vänd mot spelet som landade på Leinos klubba så att han kunde sätta pucken i mål rätt ostört.

IFK:s spel hade en klar positiv trend under matchen och laget var riktigt starkt i den sista perioden där man dominerade stort.

Mikael Johansson spelade sin första match i IFK och den svenska centern visade direkt att han kommer att vara till stor nytta och glädje för laget.

Johansson har, men sin mycket korta klubba, en fantastisk teknik, en fin blick för spelet och ett lugn i sitt spel vilket gör att han vågar hålla i pucken och hitta sina lagkamrater med framspelningar.

Han stod för några läckra passningar och ett par riktigt fina dragningar i Linköping. Att han inte hela tiden var rätt placerad eller visste var han hade sina kedjekamrater är naturligt då han bara genomfört ett träningspass med laget plus matchdagsvärmningen.

Johansson spelade center mellan Roope Hintz och Mika Partanen. Hintz var på spelhumör och utnyttjade sin starka skridskoåkning då han susade förbi motståndarspelare vid några gånger. Men han lyckades inte näta trots flera fina målchanser och ett läge med tomt mål framför sig.

Returmatchen spelas i Helsingfors tisdagen den 8.11. Det sammanlagda resultatet från dubbelmötet avgör.

SaiPa var det enda finländska laget som lyckades ta en seger i tisdagens åttondelsfinaler. Villmanstrandlaget slog gästande Växjö med 3–2 medan JYP förlorade med samma siffror borta mot SC Bern. KalPa och Fribourg-Gotteron spelade oavgjort 1–1 i Kuopio.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning