IFK chanslöst inför hemmapubliken – Kärpät klart för final och möter HPK

Ville Leskinens Kärpät sänkte Atte Engrens IFK. Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari

Kärpät tog sig välförtjänt till final efter att ha spelat ut IFK i den sjätte semifinalen.

HIFK får, precis som förra säsongen, spela om bronsmedaljerna i ishockeyligan. Laget förlorade den sjätte semifinalmatchen mot Kärpät i hemmahallen och fick se sig besegrat med 4–2 i matcher.

Rödtröjornas fall i semifinalserien blev lagets oförmåga att göra mål.

Efter att Erik Thorell satte 3–1 26.45 in i den andra semifinalmatchen i Helsingfors gjorde laget bara tre mål på de följande 274.49 minuterna. Det betyder i klarspråk tre mål på nästan 14 perioder – då är det svårt att på allvar kämpa om segern i en matchserie.

I inledningen av matchserien var IFK långa stunder det bättre laget och både kunde och borde ha klarat av att utnyttja situationen. Men Kärpät visade varför man är Finlands bästa lag då man gång på gång hittade sätt att vinna matcher.

I måndagens semifinal i Helsingfors var gästerna klart bättre och man kunde tack vare ett par mycket snygga individuella prestationer signerade Ville Leskinen och Rasmus Kupari ta en 2–0-ledning i mittperioden.

Bronsmatchen spelas på fredag medan finalserien kör i gång på lördag. I finalen möts Kärpät och HPK medan HIFK spelar om brons mot Tappara. HPK segrade över Tappara i den sjätte semifinalmatchen med 4–3.

HIFK–Kärpät 0–3 (0–0, 0-2, 0–1)

Kärpät till final med 4–2 i matcher.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning