IFK chanslöst inför hemmapubliken – Kärpät klart för final och möter HPK

Ville Leskinens Kärpät sänkte Atte Engrens IFK. Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari

Kärpät tog sig välförtjänt till final efter att ha spelat ut IFK i den sjätte semifinalen.

HIFK får, precis som förra säsongen, spela om bronsmedaljerna i ishockeyligan. Laget förlorade den sjätte semifinalmatchen mot Kärpät i hemmahallen och fick se sig besegrat med 4–2 i matcher.

Rödtröjornas fall i semifinalserien blev lagets oförmåga att göra mål.

Efter att Erik Thorell satte 3–1 26.45 in i den andra semifinalmatchen i Helsingfors gjorde laget bara tre mål på de följande 274.49 minuterna. Det betyder i klarspråk tre mål på nästan 14 perioder – då är det svårt att på allvar kämpa om segern i en matchserie.

I inledningen av matchserien var IFK långa stunder det bättre laget och både kunde och borde ha klarat av att utnyttja situationen. Men Kärpät visade varför man är Finlands bästa lag då man gång på gång hittade sätt att vinna matcher.

I måndagens semifinal i Helsingfors var gästerna klart bättre och man kunde tack vare ett par mycket snygga individuella prestationer signerade Ville Leskinen och Rasmus Kupari ta en 2–0-ledning i mittperioden.

Bronsmatchen spelas på fredag medan finalserien kör i gång på lördag. I finalen möts Kärpät och HPK medan HIFK spelar om brons mot Tappara. HPK segrade över Tappara i den sjätte semifinalmatchen med 4–3.

Resultat

Ligasemifinal

HIFK–Kärpät 0–3 (0–0, 0-2, 0–1)

Kärpät till final med 4–2 i matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46