Identiteten på den andra Åbohäktade fastslagen

Sorg. Folk började föra ljus och blommor till Salutorget i Åbo genast efter attacken.Bild: Vesa Moilanen

Även den andra av de häktade för Åboattacken hade gett felaktiga personuppgifter till de finska myndigheterna. Polisen har nu lyckats slå fast mannens riktiga namn och ålder.

Egentliga Finlands tingsrätt uppger att mannens riktiga namn är Monsif Bakir och att han är 21. Rätten fick på onsdagen uppgifterna om mannens riktiga identitet av Centralkriminalpolisen (CKP).

Mannen har tidigare uppgett att han heter Mohamed Bakier och är 18 år.

Bakir häktades förra veckan på sannolika skäl tillsammans med den huvudmisstänkte gärningsmannen Abderrahman Bouanane för två mord i terroristiskt syfte och åtta mordförsök i terroristiskt syfte. Även Bouanane hade gett felaktiga personuppgifter till myndigheterna.

CKP:s utredningsledare i fallet, Olli Töyräs, säger till FNB att de korrekta uppgifterna kom fram under förhör och att de säkrats med marockanska myndigheter.

– Båda personerna har gett en ny identitet under förhör, och vi har bekräftat de uppgifterna genom marockanska myndigheter, säger Töyräs.

Bakir och Bouanane är de enda som fortfarande är häktade för knivattacken.

Två andra män frigavs från häktet på tisdagen och misstänks inte längre för brott. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00